Debian

Artikel

Der er en ny bølge på vej

Jeg opfatter mig selv som tilhørende en af de heldigste generationer, der nogensinde har været på jorden. Jeg har oplevet, hvordan de personlige computere har gjort sit indtog og givet os muligheder ingen før os, nogensinde har kunnet drømme om. Jeg er også så gammel, at jeg jeg kan se faser i udviklingen fra slutningen af 70-erne til i dag. 

Knoppix 6.4

Knoppix er en rigtig "studenterdistro". Den fylder ikke meget og ideen er, at det er et system, man altid kan have på sig i form af en USB-stick, eller på CD/DVD. På den måde har man altid adgang til sit styresystem og data - også selv om man ikke har sin egen computer i nærheden. Som udgangspunkt indeholder Knoppix 6.4 kun de mest basale applikationer, men der er tale om en Debian distro, så man kan udvide den så meget man lyster.

Flere skifter til Linux

Hvis man tror, at Linux kun er for tech-nørder, kan man godt tro om. I 90erne og begyndelsen af 0erne kunne der måske have været noget om snakken. De senest 5-7 år, er der dog sket en dramatisk forandring, der har gjort de frie operativsystemer til komplette, brugervenlige systemer også i forhold til slutbrugeren. I dag kan man alt, hvad hjertet måtte begære med disse systemer. Frihedsgraderne er større og mulighederne overgår de ofte begrænse properitære systemer, der stort set altid er præinstalleret på nye computere.

Sider