Debian

Artikel

Ændre skrivebord på Ubuntu

Jeg har længe brugt UbuntuOne til at synkronisere indholdet af mit skrivebord (Hvis man ikke kender den, er UbuntuOne en service tilsvarende Dropbox). Det bevirker, at jeg kan arbejde på flere computere og altid være sikker på, at det jeg arbejder på, er til rådighed. Så hvad enten jeg sidder i stuen, på kontoret, på arbejdet, eller er i "felten", så har jeg det samme indhold på den PC, jeg bruger der.

Knoppix 6.4

Knoppix er en rigtig "studenterdistro". Den fylder ikke meget og ideen er, at det er et system, man altid kan have på sig i form af en USB-stick, eller på CD/DVD. På den måde har man altid adgang til sit styresystem og data - også selv om man ikke har sin egen computer i nærheden. Som udgangspunkt indeholder Knoppix 6.4 kun de mest basale applikationer, men der er tale om en Debian distro, så man kan udvide den så meget man lyster.

Tjek Spyware på Linux

Spyware er en pest for Windows computere. Det sløver programmerne og åbner bagdøre for rigtigt ondsindet software.

Linux er ikke plaget i nær det samme omfang og en inficeret Linux PC, vil være lidt af en sjældenhed. Det skyldes dels at der ikke udvikles så meget spyware til Linux og dernæst, at Linux's sikkerhedssystem, gør det meget vanskeligt at snige utilsigtede programmer ind. Men - den sidste bruger, der taster kodeord ind, når de bliver bedt om det - også af ondsindede sider -  er ikke død endnu, så intet er umuligt.

Træt af Ubuntu - så brug Debian i stedet

Hører du til en af de mange, der har haft problemer med de seneste 2 Ubuntu versioner Natty Narwhale og Oneric Ocelot. Introduktionen af den nye Unity-brugerflade, har givet mange trofaste brugere grå hår i hovedet. Den seneste startflade - Plymouth - som er på som standard i Oneric, gjorde udslaget for mig.
Jeg har altid været meget glad for Ubuntu og det har været instaleret på alle de maskiner jeg bruger. Men nu skal det være slut - jeg vender tilbage til rødderne - det som Ubuntu bygger på - Debian.

Sider